Decor

Contemporary Aussie Home Makeover Combines Nature with Sweeping Spaces


It is no use having a ton of space if you are not going to put it to proper use. And in the world of home design, proper use involves both the right aesthetics and ergonomics. The Shoreham House in Australia is not one that dates back to mid 1900s, but it was a home that was in need of a makeover with its residents wanting both a new addition in the backyard along with a smart makeover as well. In its new avatar, the house revamped by Tim Spicer Architects combines the old and the modern in a stylish manner while ensuring that there is a greater connectivity between the interior and the landscape. Elegant, cheerful and inviting, the residence now feels both spacious and timeless in its appeal.

Stunning green landscape around the house gives it its true aura!

It is a glazed bridge walkway that connects the exsisting house with its new extension while a reinvigorated landscape welcomes one gleefully. The architects made most of the lush, green scenery around the house with large glazed doors now bringing the outdoors inside in an efficient and seamless manner. It is the lower level that contains the living area along with kitchen and dining space while the top floor holds the master suite along with additional bedrooms. A smartly redone stairway offers glimpses of the distant ocean view as one moves to the upper level while a more clearly delineated entrance adds to the overall ambiance.

Catering to the needs of a larger family with frequents vistors, the new wing can be open and closed with ease when required and with beautiful lighting and sweeping, inviting spaces, the entire house just feels exquisite. [Photography: Willem Dirk]

RELATED: St Kilda East House: Budget Family Home Combines Classic with Contemporary

Adding a bit blue to the white and gray living room in style
Interior and the outdoor become one at the awesome Shoreham House
Spacious white living room with glass walls that connect it to the landscape outside
Stunning stone kitchen island steals the spotlight in this all-white kitchen
Textured white walls inside the bathroom with gray flooring
Double height and open living area with kitchen and dining next to it

During the construction of this house measures where taken to bring the buildings sustainability up to scratch. New LED lighting throughout the house replaced old halogen lighting. New solar hot water system, Low-E coatings on existing glazing, passive solar design on new built form, high R value insulation, energy efficient appliances and ducted combustion fireplace all contributed to bring the house toward a more sustainable level.

RELATED: Contemporary Austrian Home Combines Sculptural Design With Inviting Ambiance

Smart entry makes the house a lot more organized
Clear staircase leading to the upper level combined with fabulously curated landscape
Facade of the stylishly revamped Shoreham House
Glazed and covered walkway connects the two wings of the house
Upper level floor plan filled with bedrooms
Floor plan of lower level of the Shoreham House

Liked the story? Share it with friends.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *