Decor

Contemporary Rear Extension to Cramped London Home


Space and ventilation are often the two biggest issues that force homeowners to opt for a renovation and that is the case with the small and modest Chivalry Road Residence in South West London as well. Revitalized and given a fresh, modern makeover by Sketch Architects this lovely gorgeous terraced home relies on a glass rear extension along with a change in floor plan that produced a more cheerful interior. The obvious addition in the rear is an idea that is all too common in recent times and it now holds the new kitchen and dining space along with a smart social zone. One notices a wonderful blend of textures and finishes here with steel, glass and brick finding space next to one another.

New kitchen and dining space with brick wall section and cabinets in blue

Another smart new feature is the central double height living area that now feels much more spacious than before. Exposed steel surfaces are smartly combined with bright blue cabinets in the kitchen while full-height glass walls bring ventilation indoors. The basement contains the playroom and the family room now while the ground level holds kitchen, dining and the lounge. Dining and kitchen at the rear sit on a different level to the lounge with the bedrooms, master bedrooms and other personal spaces occupying the top floor. [Photography: Adam Scott]

Small Terraced House in London with modern rear glass extension
Small wooden corner shelf in the kitchen
Fantastic kitchen area and social zone of London home with skylight and brick wall
Exposed brick wall is coupled with steel and glass for the modern home
Innovative storage areas around the staircase
Multi-colored and geometric accent wall for the family room

The brief presented to Sketch Architects asked that the available space within this small terraced house was maximized. The existing building had already been extended with a partial side return, but each space was very separate from the next and the layout wasn’t working for the young family who lived there. Each small space felt disconnected from the next.

Newly positioned stairway brings more space to the interior of the house
Upper level corner workspace with skylight

Double-height central area of the home with ample natural light
Glass wall sections usher in light with ease
Sectional view of the Chivalry Road House

Liked the story? Share it with friends.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *